De auteur

De auteur van Vrijaf is Leen Vangeebergen.

Sexual Growth Inspirator

Begin 2013
Alles in mijn leven draaide vierkant: een job die niet bij me paste, een kind verloren, een toxische relatie met mijn ouders, …

Alleen mijn seksleven en de relatie met mijn partner hielden mij op de been: er was toch nog iets goeds in mijn leven …

In april 2013 crashte ik. Mijn lichaam weigerde dienst.
De diagnose was gauw gesteld: Burn-out.

Er zat niets anders op dan te beginnen aan de lange weg terug.
Ik koos voor een alternatief traject en belandde gedurende verschillende jaren afwisselend op de massagetafels van osteopaat, fasciatherapeut, accupuncturist, kinesioloog, …. En in de zetel van verschillende coaches.

Niet alleen herstelde ik fysiek en mentaal – langzaam maar zeker – ook mijn seksualiteit maakte elke keer weer een sprongetje. Vreemd vond ik dat eerst. Want er was helemaal niks mis met mijn seksleven. Ik mocht zeker niet klagen als de verhalen van mijn vriendinnen hoorde.
En toch mocht ik ook daarin groeien … Wat was er nog meer mogelijk?

Sinds ik – als carrièrewending – met mijn praktijk begon, spreek ik dagelijks vrouwen met de klassieke klachten rond hun seksualiteit en partnerrelatie: geen zin, niet klaarkomen, vaginisme,  …

Ik merk dat holistisch lichaamswerk sneller resultaat heeft dan uren praten over het probleem. Mindsetwerk (het opruimen van beperkende gedachten) zorgt daar bovenop voor een duurzamer resultaat.
De sleutel tot een vervullend seksleven is dus vooral persoonlijke groeien.

Ik merk bij al deze vrouwen ook heel wat symptomen op van burn-out. Door te lang mee te draaien in een seksuele relatie die niet bij hen past, raken ze uitgeput en opgebrand. Ze laten al veel te lang over hun grenzen gaan om hun relatie, hun partner, hun gezin te kunnen vasthouden. Ze cijferen zichzelf weg in bed omdat ze denken dat dit van hen verwacht wordt.

Mijn persoonlijk groeiproces werkt inspirerend voor de vrouwen in mijn praktijk en online programma’s. Zij moedigden mij aan om nog meer vrouwen (en ook mannen) te bereiken.

Een boek is dan de volgende stap. Zo kan ook jij – in de privacy van je eigen omgeving – aan de slag met jouw seksualiteit.